Confidenţialitate

Anchetatorii ucraineni au examinat aproape 300 de cadavre la Irpin, localitate din regiunea Kievului

Cele aproape 300 de cadavre au fost descoperite după retragerea forţelor ruse la sfârşitul lunii martie. Declarația aparține unui responsabil al poliţiei locale, citat de Reuters.

Oraşul Irpin, cu 62.000 de locuitori înainte de război, s-a aflat în centrul luptelor forţelor ucrainene cu trupele ruse înainte de retragerea forţelor Moscovei din regiunile de nord ale Ucrainei pentru a-şi intensifica ofensiva în estul ţării.

„Până la ora actuală, am examinat 269 de cadavre”, a declarat prim-adjunctul şefului Direcţiei principale de investigaţii a poliţiei ucrainene, într-o conferinţă de presă.

O expertiză medico-legală este în curs de desfăşurare pentru a se stabili cauzele deceselor mai multor victime, a spus acesta.

Responsabilul poliţiei ucrainene a indicat că au fost inspectate şapte locuri din Irpin unde se presupune că au fost împuşcaţi civili, fără a oferi detalii.

Rusia neagă că a ţintit civili şi a respins acuzaţiile formulate de comunitatea internațională potrivit cărora trupele ruse ar fi comis crime de război în zonele ocupate din Ucraina.

Foto: Twitter / ArmyInform