Confidenţialitate

Ancheta privind alegerile din Sectorul 1, amânată până în august

Procurorii Parchetului General nu au putut finaliza ancheta privind alegerile locale din Sectorul 1.

Termenul a fost prelungit până la 1 august dar din verificările efectuate pînă acum nu s-a putut stabili diferenţa de voturi între candidaţii Clotilde Armand și Daniel Tudorache.

Poliţia Capitalei a invocat volumul mare de muncă și a cerut mai mult timp pentru finalizarea activităţilor dispuse de procurorul de caz.

Pe 5 februarie, procurorul Sorin Iaşinovschi de la Secţia Specială pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie a dispus printr-o ordonanţă de delegare ca Poliţia Bucureşti să renumere toate voturile de la alegerile locale din Sectorul 1, câştigate de reprezentanta USR Clotilde Armand în dauna primarului în funcție, Daniel Tudorache de la PSD.

Scandalul a izbucnit după difuzarea unor imagini în care persoane despre care s-a afirmat că ar fi membri ai USR PLUS umblau la sacii cu voturi pentru Primăria Sectorului 1. Fostul edil social democrat a depus plângere şi a reclamat că i-au fost furate voturi.

Apoi, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a susținut că are “detalii” din ancheta privind renumărarea voturilor şi că, de fapt, Clotilde Armand a pierdut alegerile.

În replică, aceasta a spus că nimeni și nimic nu mai poate să răstoarne rezultatul alegerilor, validat de 4 instanțe judecătorești.

Clotilde Armand a reamintit că, imediat după alegeri, asupra unui membru PSD au fost găsite aproape 500 de procese verbale și spune că acum este atacată pentru că a distrus rețeaua de făcut bani necinstiți a clientelei politice din jurul fostului edil.