Anchetă la Spitalul din Găești, după ce managerul a spus că acolo se poate vaccina cine dorește | AUDIO

Verificări la Găești, Dâmbovița, după ce managerul spitalului a declarat că la centrul de vaccinare din localitate se poate imuniza cine dorește.

”E păcat să rămână doze nefolosite”, a spus managerul pentru Realitatea Plus. DSP e de părere că ar fi doar o declarație nefericită, dar a trimis o echipă de control care a stabilit că au fost vaccinate doar persoane din prima caterie, adică medici și angajați din sistemul medical.

”Administrăm vaccinul  anticovid oricărei persoane care se prezintă voluntar la centru”, a scris ieri, pe pagina sa de Facebook managerul spitalului din Găești, Laurențiu Belușică.

A pus alături și o fotografie cu o doamnă care se vaccinează, dar nu reiese dacă e personal medical sau nu. La Realitatea Plus a subliniat, însă, că va vaccina pe oricine dorește.

”Ne rămân 20, decât să le arunc, mai bine le fac la cineva, să se vaccineze. Acesta este raționamentul. Ieri am început, sunt doritori foarte mulți. Nu numai cadre medicale, oricine dorește să se vaccineze”, a spus managerul.

Contactat de Europa FM, managerul Belușică nu a mai răspuns la telefon. Direcția de Sănătate Publică ne-a transmis însă că a verificat vaccinările făcute la Găești și că nu s-ar fi vaccinat nimeni peste rând, ci doar medici și angajați din sistem.

DSP consideră declarația managerului spitalului drept una nefericită și dă asigurări că va fi respectată strategia de vaccinare.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, colonel doctor Valeriu Gheorghiță a declarat azi că ”nu este o tragedie” că s-a vaccinat cine a vrut, la Găești.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS