Anchetă la o școală din Brașov. Mai mulți elevi au avut probleme din cauza unei lămpi cu ultraviolete

Anchetă la o școală din Brașov, după ce mai mulți elevi ai unei clase au început să acuze usturimi de ochi și lăcrimat intens după ce ar fi avut în clasă o lampă UV, menită să distrugă microbii.

Medicii spun că un asfel de dispozitiv nu se folosește în prezența oamenilor, iar poliția încearcă să determine la recomandarea cui s-a achiziționat și folosit aparatul cu pricina.

Mai mulți copii de clasa a șasea de la școală gimnaziala nr 11 au început să aibă probleme oculare după ce în sala în care învață a funcționat un aparat pentru dezinfectarea aerului. Părinții copiilor s-au prezentat cu aceștia la oftalmologi și au aflat că aparatul descries nu se utilizează în prezența oamenilor, putând să provoace leziuni ale corneei.

Cazul a intrat în atenția Inspectoratului Școlar, iar poliția s-a autosesizat. Cercetările sunt axate pe depistarea factorului de decizie în acest caz.

Conducerea școlii nu a comunicat până la acest moment în ce condiții și la recomandarea cui a fost achiziționat și folosit aparatul cu ultraviolete pentru dezinfectarea aerului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS