Confidenţialitate

Anchetă la Maternitatea din Arad. Un copil a murit la aproape 2 zile de la naștere

Anchetă internă la Maternitatea Spitalului Judeţean din Arad, după ce un băieţel a murit la aproape 2 zile de la naştere, cu toate că s-a născut cu 3 kg 200 şi a primit nota 9.

Cauza morții ar fi o afecțiune congenitală, reiese din primele date.

Familia însă așteaptă răspunsuri din partea medicilor  pe care îi acuză de malpraxis.

 

Părinţii bebeluşului nu au ştiut că ceva nu este în regulă, nici în timpul sarcinii şi nici imediat după naştere.

Conform bunicii copilului, când s-a născut, David părea un copil perfect sănătaos, iar sarcina mamei fusese monitorizată luna de luna. La câteva ore de la naştere, tatal copilului a aflat că baieţelul este grav bolnav.

Bărbatul susţine că medicii i-au cerut să dea o declaraţie, care îi trezeşte mari semne de întrebare, motiv pentru care refuză. A doua zi, tatălui i se spune ca baiatelul are o viroză, dar că nu sunt probleme deosebite.

În timpul nopţii însă, lucrurile se schimbă, iar în câteva ore, copilul a murit. Bunica bebeluşului mai spune că medicii de la secţia Copii dau vina pe medicul ginecolog care, la rândul lui, dă vina pe alți medici

Medicii legisti au făcut în această dimineaţă autopsia bebeluşului.

Bunica şi tatăl copilului acuză şi comportamentul unor medicii şi asistente.

Părinţii şi bunicii copilului vor să afle adevărul depre moartea micuţului şi speră într-o anchetă corectă. Sunt hotărâţi să depună plâgeri la comisia de malpraxis şi la poliţie. Din 2007, de când s-a înfiinţat comisia de malpraxis în Arad, acesta este primul caz de bebeluş decedat în Materniatea din Arad.