Anchetă la Ambulanța Cluj

Conducerea Serviciului de Ambulanță din Cluj verifică modul în care un echipaj a intervenit în cazul unei femei, găsită moartă în casă la 5 zile după ce a sunat la 112.

Membri echipajului spun că nu au reușit să intre în apartament când au fost solicitați. Șeful Serviciului de Ambulanță Județean Cluj a cerut înregistrările apelului la 112 și note explicative din partea medicului coordonator și a echipajului care a intervenit.

Femeia a sunat în urmă cu o săptămână la numărul de urgență și a chemat ambulanța pentru că nu mai putea să respire. Potrivit șefului serviciului de ambulanță, echipajul a incercat să intre în casă, însă ușa era încuiată, a sunat la numărul de telefon care apelase 112, însă din casă nu se auzea nimic.

 

După ce a așteptat 15 minute, echipajul a raportat că pacientul nu poate fi găsit. Potrivit celor de la Ambulanță astfel de cazuri sunt frecvente, de multe ori pacienții luând un alt mijloc de transport până la Urgențe, sau refuză ajutorul medical. În acest caz, femeia în vârstă de 42 de ani, fost lector universitar la Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, a fost găsită moartă în casă joi, la cinci zile de la apelul făcut, după ce un vecin a alertat Poliția din cauza mirosului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS