Ancheta în cazul avionului prăbuşit în judeţul Braşov

Doi oameni şi-au pierdut viaţa în urma accidentului, iar autorităţile încearcă acum să depisteze ce anume a dus la prăbuşirea aparatului de zbor de mici dimensiuni.

Accidentul aviatic a avut loc sambata, între Şinca şi Perşani, deşi condiţiile meteo erau, potrivit specialiştilor, excelente pentru zbor. Pasagera avionului, o româncă de 55 de ani, a murit pe loc în urma impactului cu solul, iar pilotul aparatului de zbor, un italian de 66 de ani, a suferit leziuni grave şi a murit câteva ore mai târziu la Spitalul din Târgu-Mureş.

În urma accidentului, ancheta se desfăşoară pe mai multe planuri. Pe de o parte, se urmăreşte starea tehnică a avionului care era înmatriculat în Italia şi care, ieri decolase de pe aerodromul Cioca din judeţul Timiş.

Potrivit reprezentanţilor aerodromului, aparatul de zbor revenise de curând din Italia, unde fusese supus unei revize tehnice. Specialiştii de la Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile au preluat epava și au transferat-o la București pentru o analiză amănunţită. Pe de altă parte, se ia în calcul eroarea umană. Pilotul avionului a mai fost implicat şi anul trecut într-un incident, ajungând atunci cu aparatul de zbor în apă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS