Confidenţialitate

Anchetă după ce au fost publicate imaginile surprinse de camerele video ale poliţiştilor care l-au arestat pe George Floyd

Daily Mail a publicat, luni, părţi din filmările realizate de camerele a doi dintre poliţiştii implicaţi în arestarea lui George Floyd pe 25 mai. Acestea au putut fi văzute de mai mulți jurnaliști, luna trecută, la decizia unui judecător, însă înregistrarea și reproducerea lor fusese interzisă.

În imaginile publicate de tabloidul britanic apr 10 minute din filmarea realizată de camera fostului ofiţer Thomas Lane şi aproximativ 18 minute din cea realizată de fostul poliţist J. Kueng. În imaginile șocante se poate vedea și auzi cum bărbatul de culoare îi imploră pe oamenii legii să nu îl împuşte.

O instanţă din Minnesota investighează acum modul în care publicaţia Daily Mail a obţinut imaginile surprinse de camerele video ale poliţiştilor.

Thomas Lane, J. Alexander Kueng şi Tou Thao se aflau în echipa care l-a arestat, la 25 mai, pe George Floyd.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei 3 riscă până la 40 de ani de închisoare.

În schimb, Derek Chauvin, polițistul care l-a imobilizat cu genunchiul pe gât pe George Floyd, timp de aproape 9 minute, până l-a asfixiat, este acuzat de omor fără premeditare.

Mulțimi impresionante de oameni s-au adunat în mai multe orașe americane, între care capitala Washington D.C., dar și la New York sau Philadelphia, pentru a manifesta împotriva rasismului și a brutalității poliției.

Demonstrațiile au izbucnit după moartea lui George Floyd, asfixiat sub genunchiul unui agent care îl încătușase, la 25 mai, în orașul Minneapolis.