Confidenţialitate

Anca Dragu, prima femeie aleasă la șefia Senatului României | AUDIO

A doua funcție în stat, cea de președinte al Senatului, este ocupată de astăzi, de o femeie, o premieră absolută în România.

În vârstă de 47 de ani, Anca Dragu este finanțist, ea conducând de altfel Ministerul Finanțelor în Guvernul Cioloș.

După ce a fost aleasă președinte, în plenul Camerei Superioare, Anca Dragu spunea că speră ca alegerea sa în această funcție să încurajeze și alte femei.

”România are nevoie de empatia, grija și căldura pe care femeile le au”, a declarat Anca Dragu.

Anca Dragu ajunge președinte al Senatului după o carieră de economist de peste 20 de ani. A lucrat la Banca Națională a României, la Fondul Monetar Internațional, la Comisia Europeană și a fost, timp de un an și jumătate, ministru al Finanțelor.

Profesoara de științe politice Mihaela Miroiu spune că Anca Dragu merită această funcție înaltă și o va onora.

”O cunosc personal, îi știu foarte bine CV-ul impresionant de profesionistă și de om foarte cunoscător al politicii europene și implicarea ei în politica românească în calitate de ministru de Finanțe. Are o cunoaștere substanțială la nivel masteral în politici publice și mai știu că este un om foarte bun, omenos și cald. S-ar putea să fie femeia pe care o căutăm de mult în funcție înaltă”, a declarat Mihaela Miroiu pentru Europa FM.

Mai mullt, spune Mihaela Miroiu, Anca Dragu ar trebui să candideze peste 4 ani, la funcția de președinte al României.

Anca Dragu este absolventă de studi universitare la Academia de Studii Economice din București și la George Washington University din Statele Unite.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Anca Grădinaru