Confidenţialitate

ANAT i-a cerut ministrului grec al Turismului eliminarea tuturor restricțiilor sanitare pentru români și suplimentarea culoarelor de acces | AUDIO

Eliminarea tuturor restricțiilor sanitare pentru turiștii români și mai multe culoare de acces la punctele de frontieră ale Greciei au fost printre cererile adresate de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România ministrului grec al Turismului. De la 1 mai, certificatul sanitar nu mai este cerut celor care intră în Grecia, iar de la 1 iunie ar urma să fie eliminată și obligativitatea purtării măștii la interior.

Sute de mii de români merg în Grecia, mai ales în timpul vacanței de vară, fie cu mașina personală fie cu autocarul.

Reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România i-au cerut ministrului grec al Turismului suplimentarea culoarelor de acces dar și a personalului din vămi pentru fluidizarea traficului în punctele de frontieră.

Purtătorul de cuvânt ANAT, Traian Bădulescu: Ministerul Turismului din Grecia va face tot posibilul să existe mai multe culoare de acces

„S-a promis în special pentru punctul de trecere de la Promachonas, care este cam principalul punct de trecere terestră. Autoritățile elene, în speță Ministerul elen al Turismului, au spus că vor face tot posibilul să fie mult mai multe culoare de acces în așa fel încât turiștii să nu mai fie nevoiți să aștepte ore în șir la punctul de trecere a frontierei”, a spus Purtătorul de cuvânt al ANAT, Traian Bădulescu.

Traian Bădulescu: S-a abordat și facilitarea și promovarea turismului românesc în Grecia. Și grecii sunt interesați de România

Mulți români merg în pelerinaje la bisericile grecești, un punct de interes fiind muntele Athos. Astfel, reprezentanții asociaţiei patronale din turism au discutat cu autoritățile elene și despre extinderea sezonului turistic precum și despre promovarea obiectivelor turistice românești pentru cetățenii greci.

„S-a abordat și colaborarea bileterală și facilitarea și promovarea mai ales – și aici autoritățile împreună cu mediul de afaceri din România trebuie să o facă – a turismului românesc în Grecia pentru că și turiștii din Grecia sunt interesați mai ales de circuitele culturale, sunt interesați de city break-uri în București, de Delta Dunării”, a mai spus Traian Bădulescu.

Înainte de războiul din Ucraina, Grecia atrăgea mulți turiști ruși și ucraineni

În trecut Grecia atrăgea mulți turiști ruși și ucraineni. În contextul războiului din Ucraina sunt deja sute de mii de rezervări anulate. Totuși, Grecia mizează pe un sezon turistic mai bun decât cel de anul trecut odată cu eliminarea restricțiilor sanitare.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ministrul elen al Turismului promite că vor fi suplimentate culoarele de intrare pentru români în Grecia | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.