Confidenţialitate

Ministrul elen al Turismului promite că vor fi suplimentate culoarele de intrare pentru români în Grecia | AUDIO

Mai multe culoare de acces în Grecia și eliminarea tuturor restricțiilor pentru turiștii români,  sunt doar câteva dintre subiectele discutate de patronatele din turismul românesc cu ministrul grec al Turismului. Acesta se află în vizită în România.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism i-a solicitat ministrului grec al Turismului, Vassilis Kikilias, să suplimenteze culoarele de intrare în Grecia și să se rezolve problema legată de accesul  cu mașinile proprii prin vămile de la Makaza și Promachonas.

Oficialul elen a promis că aceste probleme vor fi rezolvate în acest sezon estival, personalul de la frontiere va fi suplimentat, iar timpii de așteptare în vămi se vor reduce.

De altfel, de la 1 mai, au fost eliminate o serie de restricții, inclusiv certificatul verde pentru acces în restaurante, baruri și magazine

Printre subiectele abordate au fost și turismul religios, dar patronatele din turismul românesc încearcă să atragă turiști din Grecia care să viziteze Bucureștiul, Delta Dunării sau să aleagă diverse circuite cultural.

Grecia mizează anul acesta pe un sezon touristic mai bun decât anul trecut, deși din cauza războiului sunt sute de mii de rezervări anulate din partea rușilor și ucrainenilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Shutterstock