Confidenţialitate

ANALIZĂ: Tot mai multe companii încearcă să atragă angajați prin afișarea ofertei salariale pe platformele de recrutare | AUDIO

Cu salariul „la vedere”, tot mai mulți angajatori încearcă să atragă personal și prin oferta salarială afișată pe platformele de recrutare, „detaliu” care, de cele mai multe ori, lipsește din anunțuri. Cele mai multe posturi sunt disponibile în Vânzări, Management, Inginerie şi Financiar/Contabilitate – arată datele unei platforme cu anunțuri de angajare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Lunile ianuarie și februarie au adus mai multă transparență în rândul anagajtorilor – potrivit BestJobs.ro. Tot mai multe companii aleg să afişeze salariul în oferta de job, pentru a atrage candidaţi relevanţi. Fac acest lucru 36% dintre cei care publică anunțuri – față de doar 22% la începutul anului trecut.

Cele mai multe oferte cu „salariul la vedere” sunt din Vânzări, Inginerie, Financiar/Contabilitate, IT/Telecom şi Producţie/Logistică.

În continuare, locurile de muncă remote sau parţial remote atrag o bună parte din aplicări.

Anca Becherescu, manager în cadrul unei companii de consultanță pentru soluții software a spus într-o conferință a platformei undelucrăm.ro că: „Noi ne adaptăm. Lucrul hibrid sau lucrul full remote – toate acestea au fost spre a întâmpina nevoile oamenilor”.

Domeniile cu cele mai multe posturi disponibile de la începutul anului 2023

Domeniile cu cele mai multe posturi disponibile de la începutul anului sunt: Vânzări, Management, Inginerie şi Financiar/Contabilitate. Spre exemplu, din ianuarie încoace au fost publicate aproximativ 10.000 de posturi numai în IT/Telecom.

„Noi am personalizat pachetele de beneficii cu programe de wellbeing care să se mapeze pe nevoile. Noi, de exemplu, în ultimii ani am asigurat un abonament de terapie și couching pentru toți oamenii – pot să acceseze, indiferent câte ședințe au nevoie. O mai mare flexibilitate a timpului, mai mult timp liber”, a spus Anca Becherescu.

De asemenea, joburile internaţionale, care presupun relocarea permanentă sau temporară, afişează salariile pentru a atrage candidaţii, ofertele salariale fiind mult mai mari faţă de cele din România.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Eurostat: Companiile din România, pe penultimul loc în clasamentul vânzărilor online în Uniunea Europeană | AUDIO