Confidenţialitate

Analistul economic Adrian Negrescu: Din toamnă, vor fi multe companii care vor intra în executare silită | AUDIO

Pandemia Covid 19 este socotită o problemă serioasă, chiar gravă, de peste 60% dintre români, potrivit barometrului Europa FM.

Pe o scară de la 1 la 10, aproape un sfert dintre cei intervievați pun criza provocată de pandemie la nivel maxim, 10.

La extrema cealaltă, aproximativ 7% dintre cei intervievați socotesc că e o problemă minoră, care nu îi îngrijorează deloc.

“Singura veste bună din aceste date este faptul că românii au înțeles ce înseamnă o criză economică. Faptul că, în România, o criză economică se simte după șase-opt luni, față de celelalte țări occidentale, și au început (n.r. românii) să-și ia măsurile pentru a se proteja în fața acestor probleme.

Vedem acest lucru în depozitele din bănci, care au crescut în această perioadă. Mulți strâng bani la ciorap sau la saltea, cum se mai spune.

Din păcate, situația pe termen mediu și lung nu este atât de bună, în condițiile în care, din toamnă, vor înceta facilitățile oferite de stat. Vor fi multe companii care vor intra în executare silită”, este de părere analistul economic Adrian Negrescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 6 – 26 august, pe un eșantion de 1010 persoane și are o marjă de eroare de 3,1 la sută.