Confidenţialitate

”Analfabetismul să nu plece niciodată din oraşul nostru (…) să rămânem un exemplu pentru ţară” | AUDIO

Mihai Chirica, actualul primar al Iașului și candidat pentru un nou mandat, a gafat în discursul în care își anunța candidatura pentru primăria orașului.

„Să aducem cât mai multe zâmbete pe fețele copiilor noștri, să le facem un sistem educativ de prim rang, iar analfabetismul să nu plece niciodată din oraşul nostru, ci dimpotrivă, să rămânem un exemplu pentru ţară” a spus Mihai Chirica.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mihai Chirica și-a explicat, azi, gestul prin emoțiile avute în timpul discursului. ”Sincer, m-am amuzat și eu de propria mea stângăcie”, a scris pe pagina de Facebook, miercuri, la două zile de la discursul devenit viral.

”Luni, la depunerea candidaturii pentru un nou mandat de primar, pe fondul unei emoții firești, am reușit să scot un „porumbel”…

E evident pentru orice persoană bine intenționată că este o simplă greșeală, însă recunosc faptul că umorul involuntar este suculent și, probabil, m-aș fi amuzat și eu dacă nu aș fi fost autorul.

Încercam, ca și în multe alte ocazii, să atrag atenția asupra importanței sprijinirii educației. Sper ca măcar scopul semnalului de alarmă să fi fost atins, chiar dacă nu prin mijloacele dorite de mine.

În fine, revenind la declarația buclucașă, ziceam atunci și că îmi doresc „să aducem cât mai multe zâmbete pe chipurile copiilor noștri”. Se pare că am reușit să aduc ceva zâmbete pe chipurile mult mai multora.

Sincer, m-am amuzat și eu de propria mea stângăcie”, a scris edilul pe Facebook.