Amnesty International: Cel puţin 106 persoane au murit în timpul violenţelor din Iran

Cel puţin 106 persoane au murit în ultimele zile în Iran, în timpul violenţelor generalizate care au izbucnit vinerea trecută, anunţă organizaţia internaţională.

Proteste violente au loc în cel puţin 21 de oraşe. Amnesty International spune că deşi anunţă moartea a 106 şase persoane, surse credibile au explicat că numărul victimelor poate fi mult mai mare – posibil peste 200 de morţi.

Informaţiile din Iran sunt puţine şi greu de obţinut pentru că autorităţile au decis întreruperea internetului sâmbătă, iar de atunci reţeaua de comunicare nu a mai funcţionat.În puţinele imagini apărute se vad confruntări dure între protestatari şi forţele de ordine, magazine şi benzinării incendiate şi apoi făcute scrum, împuşcături şi haos pe străzi.

Presa de stat a transmis însă mesajul liderului religios al Iranului, Ayatollah Ali Khamenei, care a susţinut că protestatarii sunt nişte huligani susţinuţi de duşmani din exterior.

Protestele violente au izbucnit vinerea trecută după ce Teheranul a decis creşterea preţului la carburanţi cu 50 la sută.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS