Confidenţialitate

Americanii, împotriva impozitării venitului global în România

Camera de Comerț Americană în România nu este de acord cu introducerea impozitului pe venitul global. Americanii au dat azi un comunicat de presă prin care anunță că susțin menținerea cotei unice de impozitare, care, în opinia lor, e cea mai eficientă politică fiscală pentru economia României.

 

În comunicatul de presă publicat marți, AMCHAM susțiune că infrastructura de administrare fiscală din România nu are capacitatea de a acomoda fluxul și volumul de informații ce va fi generat de sistemul de impozitare propus.

Sunt reale și îngrijorările exprimate vis a vis de creșterea birocrației și de scăderea colectării de venituri la bugetul de stat, precizează oficialii AMCHAM în comunicatul de presă.

Camera de Comerț Americană mai spune că transferul obligațiilor de plată a contribuțiilor sociale de la angajator la angajat are nevoie de consultări ample și o abordare integrată.

Schimbarea politicii fiscale, vehiculată de Guvernul Grindeanu, ar avea loc într-un orizont de timp care nu ar permite aceste lucruri, mai scriu americanii.