Americanii celebrează Ziua Recunoştinţei

Fiind a 4-a zi de joi din noiembrie, americanii celebrează Ziua Recunoştinţei.

Originea sărbătorii este plasată în toamna anului 1621, prima de după acostarea coloniştilor europeni în Lumea Nouă, când aceştia au mulţumit divinităţii pentru recolta bogată.

Thanksgiving Day este prilej pentru reuniuni de familie şi cine îmbelşugate, de la care nu lipseşte curcanul la cuptor.

În marile oraşe, milioane de persoane sunt aşteptate la grandioase parade.

În ajun, respectând tradiţia, preşedintele Barack Obama a cruţat o înaripată de la moarte, amintind că America este – până la urmă – ţara celei de-a doua şanse.

Într-un mesaj transmis pe reţelele de socializare, preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, şi-a chemat conaţionalii la unitate, considerând că este momentul ca dezbinările să fie depăşite.

Naţiunea americană rămâne agitată după victoria magnatului republican, mai ales că votul popular i-a fost favorabil democratei Hillary Clinton.

Într-o asemenea zi festivă, Ambasada Statelor Unite la Bucureşti este închisă. Angajaţii reprezentanţei diplomatice americane au dorit ca în această zi să transmită un mesaj special, de recunoştinţă faţă de România.

 

Ziua Recunoştinţei – ziua accidentelor în bucătărie

În ajun de Ziua Recunoştinţei, americanii au primit un mesaj important pentru siguranţa lor: nu introduceţi curcanii congelaţi în ulei fierbinte! Este un avertisment lansat de Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor din SUA.

Anual, în febra pregătirilor pentru masa specială de Ziua Recunoştinţei, izbucnesc sute de incendii grave, cu victime şi pagube de milioane de dolari.
Aşa că anul acesta s-a desfăşurat o campanie imensă pentru prevenirea unor astfel de situaţii.

La sărbătoarea se estimează că familiile americane vor mânca 46 de milioane de curcani. De Crăciun sunt gătiţi încă 22 de milioane de curcani.


Jane Fonda va găti, alături de 50 de bucătari şi voluntari, cina de Thanksgiving pentru activiştii din Standing Rock

Actriţa Jane Fonda va pregăti, alături de 50 de bucătari şi voluntari, cina de Thanksgiving pentru activiştii din rezervaţia Sioux Standing Rock, informează El Pais.

Actriţa americană este militantă pentru drepturile amerindienilor şi va petrece sărbătoarea împreună cu 500 de persoane care protestează faţă de construcţia unui oleoduct, numit Dakota Access Pipeline, despre care spun că ameninţă mediul râului Missouri, cel mai mare din America de Nord, de care depind mii de vieţi.

Pe lângă cină, care este o formă de a mulţumi celor care luptă din 1851 pentru protecţia pământului pe care se află Standing Rock, actriţa în vârstă de 78 de ani va oferi aşezării şi cinci bizoni şi patru iurte, după cum transmite Native News Online.