Confidenţialitate

București: Amenzi date de jandarmi unor participanți la SAGA Festival

Jandarmii bucureşteni au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.000 de lei, unor participanţi la Saga Festival.

Evenimentul a fost găzduit, în weekend, de Arena Națională.

De asemenea, au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor pentru 77 de fapte de natură penală pentru încălcări ale legii privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, dar şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

“În perioada 3-4 iunie, în urma încălcării normelor legale în vigoare de către anumiţi participanţi, jandarmii au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 61 din 1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările şi completările ulterioare”, informează Jandarmeria Capitalei.

Totodată, au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor pentru 77 de fapte de natură penală, în urma constatării, împreună cu BCCO Bucureşti, a unor încălcări ale prevederilor legale privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, dar şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, precum şi furtul calificat”, se precizează într-un comunicat al Jandarmeriei Capitalei.

Jandarmii și-au înăsprit controalele anti-drog pe Arena Națională. Patrule cu câini specializați în depistarea stupefiantelor au fost mobilizate pe stadion.

De-a lungul celor 3 zile de festival, medicii au intervenit de mai multe ori în cazul petrecăreților care s-au simțit rău.

Doi tineri preluați de la Arena Națională, în weekend, au murit din cauza drogurilor.