Amendă pentru un român, după ce a înjurat pe Facebook

Comentariile nepotrivite pe Facebook pot avea și efecte în offline, după cum a descoperit un brăilean.

După ce în luna mai a anului trecut a jignit mai multe persoane pe Facebook, un brăilean trebuie acum să plătească o amendă de 1.000RON, după cum au decis judecătorii. Sancțiunea a fost aplicată de polițiști. Decizia a fost contestată de bărbat, însă fără succes, judecătorii considerând că sancţiunea ar trebui să îl facă pe viitor să îşi corecteze „conduita socială”.

Sentinţa civilă a fost pronunțată inițial în noiembrie 2018 de Judecătoria Brăila, instanţa la care bărbatul a contestat procesul verbal.

„Având în vedere elementele prevăzute de art. 21 alin. (3) din O.G. nr. 2/2001, precum și faptul că prin injuriile aduse persoanelor respective, injurii greu de redat în cuvinte, a fost lezată demnitatea și onoarea acestora, instanța apreciază că sancțiunea aplicată este proporțională cu gravitatea faptei săvârșite, iar odată executată, este aptă să responsabilizeze petentul și să-l determine ca pe viitor să-și corecteze conduita socială. Având în vedere toate considerentele expuse, constatând legalitatea și temeinicia procesului-verbal contestat, în temeiul art. 34 alin. (1) din O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, instanța va respinge plângerea ca neîntemeiată și va menține procesul-verbal ca fiind legal și temeinic întocmit”, se arată în decizia Judecătoriei Brăila.

Brăileanul a primit amenda maximă, sancțiunea pentru injurii și expresii jignitoare fiind cuprinsă între 200 de lei și 1.000 de lei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS