Confidenţialitate

Ambasadorul Zuckerman: Vă cer tuturor să credeţi în voi înşivă şi într-o Românie mai bună

Ambasada Statelor Unite la București a organizat, joi, o recepție cu prilejul apropiatei Zile a Independeței.

În mesajul său, ambasadorul Adrian Zuckerman a declarat că SUA sunt dedicate să susţină relansarea economică a României şi să consolideze securitatea economică a acesteia.

”Eu şi preşedintele Trump vă mulţumim că v-aţi alăturat nouă pentru a celebra această zi. Menţinem aceleaşi principii şi valori care au fondat naţiunea noastră. Toţi oamenii sunt creaţi egali, au drepturi inalienabile, iar printre ele se numără dreptul la viaţă, la libertate şi la urmărirea fericirii. E mai important ca oricând să reflectăm asupra acestor principii”, a declarat diplomatul.

”Preşedintele Trump a spus că trebuie să spunem ce gândim, dar întotdeauna să urmărim solidaritatea. Atunci când SUA este unită este de neoprit. Familia mea a suferit din cauza comunismului, însă datorită femeilor şi bărbaţilor curajoşi care şi-au dat viaţa acum 30 de ani, m-am întors într-o Românie prosperă şi liberă”, a amintit ambasadorul, care a amintit că, luna trecută, SUA și România au sărbătorit 140 de ani de relaţii diplomatice bilaterale.

”Avem o viziune comună privind unitatea transatlantică. Astăzi, relaţiile noastre sunt mai puternice ca niciodată. SUA rămân dedicate să consolideze statul de drept în România. Ne-am unit forţele să luptăm cu COVID-19. Suntem dedicaţi să susţinem relansarea economică a României şi să consolidăm securitatea economică a României”, a adăugat Adrian Zuckerman.

Potrivit acestuia, Statele Unite vor folosi toate pârghiile pentru a susţine statul de drept, combaterea corupţiei şi a traficului de persoane.

”Preşedintele Ronald Reagan ne-a reamintit că putem persevera în perioade dificile. Mesajul său e mai valabil astăzi ca oricând. Cred în măreţia SUA, cred în măreţia României, cred în măreţia democraţiei, cred că un viitor mai bun este posibil şi sper ca oamenii să fie curajoşi, să apere democraţia. Vă cer tuturor să credeţi în voi înşivă şi într-o Românie mai bună. România nu are prieten mai bun ca SUA, iar Statele Unite nu au un alt prieten mai bun decât România”, a conchis ambasadorul american.