Ambasadorul Palestinei în România a fost rechemat la Ramallah pentru consultări

Ambasadorul Palestinei în România, Excelenţa Sa Fuad Kokaly, a fost rechemat miercuri dimineaţa, la Ramallah pentru consultări, informează ambasada statului Palestina în România, în exclusivitate pentru AGERPRES.

Ambasadorul Fuad Kokaly va părăsi România în această seară, anunță agenția de presă.

Ieri, la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis  a discutat  timp de o oră cu premierul Viorica Dăncilă, cu viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall, și cu ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, despre poziția României în conflictul redeschis în Fâșia Gaza.

Klaus Iohannis i-a cerut recent premierului să demisioneze, după ce Guvernul a inițiat demersurile pentru o posibilă mutare a ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, la fel ca Statele Unite.

În plus, săptămâna trecută, diplomaţia română s-a opus (alături de Ungaria, Cehia și Austria) unei declaraţii prin care Uniunea Europeană critica re-locarea ambasadei americane la Ierusalim.

După întâlnirea de la ieri, Administrația Prezidențială a comunicat că șeful statului “a evidenţiat, totodată, că deciziile majore de politică externă trebuie luate întotdeauna cu responsabilitate şi discernământ” iar „politica externă a României trebuie caracterizată de constanţă şi predictibilitate, având câteva linii roşii de la care decidenţii politici nu s-au abătut niciodată, indiferent de culoarea lor politică”.

„Schimbarea poziţiei echilibrate şi echidistante pe care România a avut-o până acum nu ar face decât să producă îngrijorare şi nelinişte”, a indicat seful statului.

Sursa foto: Centrul Cultural European Româno-Panarab

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS