Confidenţialitate

Ambasadorul Federației Ruse, convocat la MAE

Ambasadorul Federației Ruse a fost convocat la Ministerul de Externe pentru a da explicații despre mesajul jignitor de pe Facebook la adresa Casei Regale, susțin surse pentru G4Media. Pe pagina oficială a misiunii diplomatice ruse la București, Custodele Coroanei este numit ”doamna Margareta” iar afirmațiile acesteia sunt catalogate drept ”fake news”- știri false.

Ambasadorului Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin, va fi primit de un director general în Ministerul de Externe. Cei doi vor discuta despre mesajul pus în urmă cu câtva zile pe pagina oficială de Facebook, unde se face referire la o recepție organizată de Principesa Margareta în onoarea corpului diplomatic.

„Atmosfera ce precede sărbătorile din fostul palat regal a fost însă umbrită de țipătul războinic al „șoimilor”, pe care eram obișnuiți să-l auzim de la Washington sau de la sediul NATO de la Bruxelles” au scris cei de la misiunea diplomatică rusă în București.

În plus, Ambasada Rusiei afirmă că Principesa Margareta „a decis să probeze mantaua de strateg geopolitic” şi o acuză că lansează „fake news”.

Ei au fost deranjaţi de opiniile Custodelui Coroanei cu privire la Securitatea regiunii Mării Negre, în speciale de afirmaţiile cu privire la războiul ruso-georgian din 2008, de implicarea militară a Rusiei în Siria, de alimentarea războiului separatist din estul Ucrainei şi de anexarea Crimeei.

Nu este prima dată când Ambasa Rusiei în România pune un astfel de mesaj pe Facebook – în urmă cu un an, au scris că Armata Rosie a eliberat Romania de fascism, text care a stârnit de asemenea controverse.