Confidenţialitate

Ambasadorii NATO au semnat documentele de aderare pentru Finlanda și Suedia. Stoltenberg: Este un moment istoric | AUDIO

Ambasadorii NATO au semnat documentele de aderare ale Finlandei și Suediei la Alianța Nord Atlantică. Este un moment istoric, a spus secretarul general al NATO. Turcia încă amenință că ar putea pune piedici la aderarea celor doua state nordice la NATO.

Ministrul de Externe al Suediei, Ann Linde, a explicat că țara sa va contribui la securitatea tuturor membrilor fără rezerve, odată ce va intra în NATO.

Iar asta se va întâmpla în câteva luni, cel mai probabil, după ce Parlamentele celor 30 de state membre ale NATO vor ratifica protocoalele de aderare.

Suedia și Finanda au decis să adere împreună după ce Rusia a invadat Ucraina și să amenințe vecinii și unele state membre NATO.

Turcia încă amenință că ar putea folosi dreptul de veto în cazul Suediei și Finlandei

Potrivit agenției Bloomebrg, Turcia încă avertizează că ar putea folosi dreptul de veto dacă Suedia și Finlanda nu combate terorismul și nu expulzează persoanele pe care regimul de la Ankara le consideră dușmani ai săi, teroriștii PKK.

La summitul NATO de la Madrid, președintele Turciei, Ercep Tayyp Erdogan, a cerut extrădarea a peste 70 de persoane din Suedia.

Ministrul de Externe al Suediei, Ann Linde, ca și secretarul general al NATO cred că până la urmă disensiunile se vor rezolva.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Biden: I-am spus lui Putin, înainte să invadeze Ucraina, că NATO va deveni mai puternic ca niciodată. Nu s-a așteptat la asta | VIDEO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.