Amânarea dublării alocațiilor pentru copii, la vot în Parlament

Este vorba de Ordonanța de Urgență prin care Executivul a vrut prelungirea până la 1 august a termenului de intrare în vigoare a majorării alocațiilor.

Social democrații anunță că vor vota împotriva inițiativei Executivului și pentru creșterea acestor tipuri de venituri.

De altfel, PSD a amenințat că dacă majorarea alocațiilor copiilor nu va avea loc potrivit legii va depune moțiune de cenzură.

În luna decembrie a anului trecut, Camera Deputaţilor a votat dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Legea a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis pe 14 ianuarie.

Ulterior, Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a legii până la 1 august, odată cu rectificarea bugetară.

Senatul a respins în februarie acest document care ajunge pe masa deputaților, Camera fiind for decizional.

Fostul ministru al Muncii Marius Budăi spune că PSD va vota în Parlament pentru creşterea alocaţiilor copiilor. 3,6 milioane de copii primesc alocații.

De menționat, PSD a somat PNL şi guvernul Orban să mărească alocaţiile de la 1 august, aşa cum prevede legea, şi, de asemenea, să crească cu 40% pensiile de la 1 septembrie, altfel social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS