Confidenţialitate

Alunecări de teren în urma ploilor abundente

Până diseară, la ora 21 este în vigoare o avertizare meteo de instabilitate atmosferică. Sunt așteptate ploi, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină, în vestul și nord-vestul țării. Deja ploile de ieri au produs pagube în mai multe județe. Cu amănunte, Liliana Nicolae
14iunie-07Liliana REL pagube ploi
În Buzău, mai multe gospodării au fost afectate de o alunecare de teren produsă ca urmare a ploilor, iar câteva drumuri județene şi podeţe au fost distruse de o viitură.
Potrivit prefectului judeţului Buzău, George Sava, ar fi vorba de 30 de gospodării din localităţile Mînzăleşti şi Chiliile. În urma alunecărilor de teren din zonă e nevoie de lucrări destul de ample pentru care autoritățile locale cer sprijinul guvernului.
Potrivit primarilor din cele două localități, nu se impune, însă, evacuarea localnicilor din casele afectate.
În localitatea Chiliile, o femeie a fost suprinsă de o viitură, fiind însă salvată în ultimul moment.
În Gorj, Drumul Județean 675 A, în comuna Licurici, a fost închis aseară, din cauza precipitațiilor abundente. Peste 60 litri pe metru pătrat.
Mașinile nu au mai putut înainta prin apa, iar 10 gospodării din localitate au fost inundate. O situație dificilă și Bacău, unde zeci de persoane dintr-un cartier al oraşului Comăneşti, au fost evacuate ieri după-amiază, din cauza unor alunecări masive de teren provocate de precipitaţiile din ultima perioadă. Potrivit autorităților, alte 100 de familii ar fi în pericol.