Alți peste 100 de români, repatriaţi

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, sâmbătă, că 108 de cetăţeni români, aflaţi temporar în străinătate, au fost repatriaţi.

Grupul a reunit persoane care se aflau în Irak şi din Emiratele Arabe Unite.

MAE a precizat că acestea au fost afectate de măsurile adoptate de alte state în contextul gestionării epidemiei de COVID-19.

Astfel, vineri, a facilitat revenirea cu bine în ţară a 52 de cetăţeni români, angajaţi pe durată determinată ai unor companii care desfăşurau activităţi în regiunea Kurdistan, Republica Irak. Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană, tip charter, operată de o companie privată.

Demersurile MAE au permis revenirea în statele de domiciliu, respectiv reşedinţă, şi pentru 65 cetăţeni străini (olandezi, germani, portughezi, danezi, belgieni, americani, sirieni şi irakieni), care şi-au continuat călătoria de la Bucureşti către destinaţiile finale.

De asemenea, în cursul zilei de sâmbătă, MAE a facilitat revenirea în ţară a 56 de cetăţeni români care se aflau cu titlu temporar în Dubai, Emiratele Arabe Unite, cu o cursă aeriană, tip charter, operată de o companie privată, pe ruta Dubai – Chişinău – Bucureşti. Cu aceeaşi cursă au fost repatriaţi şi 64 de cetăţeni din Republica Moldova.

“MAE precizează că facilitarea repatrierii cetăţenilor din Republica Moldova vine în completarea eforturilor mai ample depuse de România în contextul pandemiei de COVID-19 de a permite tranzitul şi repatrierea în deplină siguranţă a cetăţenilor Republicii Moldova.
Astfel, în ultimele zile, în cooperare cu Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti, MAE a facilitat tranzitul pe teritoriul naţional a altor 60 de cetăţeni ai Republicii Moldova, cu respectarea condiţiilor stabilite de autorităţile române”, potrivit ministerului.

MAE a reînnoit, totodată, apelurile privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esenţiale, precizând că astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranţa cetăţ

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS