Confidenţialitate

Altex, sancționat pentru reducerile fictive afișate pe site de Black Friday

Site-ul operatorului economic Altex promovează marți, 9 noiembrie 2021, reduceri fictive ale produselor incluse în campania Black Friday. În urma acestui lucru, Altex a fost sancționat cu amendă contravențională de 50.000 de lei, iar ca măsură complementară a fost aplicată suspendarea activității până la încetarea practicii comerciale incorecte. ANPC a mai anunțat că va informa organele penale competente din România cu privire la cazurile de înșelăciune constatate.

Altex promovează în magazinul online peste 1000 de produse ca fiind la reducere de preț, fără a aplica reducerile din prețul de referință.

 

Prețul de referință este cel mai scăzut preț practicat în același spațiu de vânzare în ultimele 30 de zile, înainte de data aplicării prețului redus.

De exemplu, pe 9 noiembrie 2021, o anvelopă de iarnă pe site-ul Altex avea un preț de 2.603,68 de lei, redusă de la 3.425,90 lei, deși prețul de referință a fost de 2.637,94 lei pe 31 octombrie 2021.

Sursa foto: ANPC

Astfel, Altex a fost sancționat cu amendă contravențională de 50.000 de lei, iar ca măsură complementară a fost aplicată suspendarea activității până la încetarea practicii comerciale incorecte.

În plus, ANPC va informa organele penale competente din România cu privire la cazurile de înșelăciune constatate.

Sursa foto: Unsplash / rupixen.com

Citește și: Valeriu Gheorghiță: Persoanele care au certificat fals de vaccinare se pot imuniza în mod real, dar înainte trebuie să recunoască falsul în fața autorităților | AUDIO