Confidenţialitate

Alternativa propusă de asociațiile LGBT la referendumul pentru redefinirea familiei: ”De referendum stai acasă și fă dragoste”

Marți, mai multe organizații LGBT au lansat un spot video care se dorește ca fiind motivațional pentru ca românii să nu se prezinte sâmbătă sau duminică la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție.

”De referendum stai acasă și fă dragoste”
este îndemnul din spotul video distribuit pe rețelele sociale și asumat de Asociația MozaiQ, Asociația Accept, LGBTEAM, Rise Out, Pride România, Rainbow România, Gender Talk și Prisma.

Chiar dacă spotul video este asumat de organizații LGBT, în el pot fi văzute făcând dragoste doar cupluri heterosexuale.

La finalul acestei săptămâni, pe 6 și 7 octombrie, românii trebuie să răspundă prin DA sau NU la următoarea întrebare: ”Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”.

Concret, legea supusă votului prevede modificarea Constituției României pentru ca familia să nu mai fie definită ca uniunea între soți ci că ”familia se bazează pe căsătoria între un bărbat și o femeie”.

Referendumul va duce la modificarea actualei Constituții doar DACĂ vor merge la vot 5.481.280 de alegători, din care 4.567.734 vor pune ștampila pe „DA”.

Referendumul privind redefinirea familiei în Constituția României va avea loc pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7.00 şi 21.00.