Confidenţialitate

Alte cazuri de înșelăciune, după cazul lui Matteo Politi

Ies la iveală și alte cazuri de înșelăciune – după cazul lui Matteo Politi.

Cel puțin doi doctori lucreză în clinici private – sau sunt colaboratori – deși nu apar în Registrul Medicilor din România.

De asemenea, ei nu figurează nici pe lista celor peste 140 de doctori care au drept temporar de practică.

O clinică privată, care îi promova pe cei doi doctori ca specialiști, a transmis doar că respectivii nu au fost angajați și că au apărut pe pagina de internet a companiei…dintr-o greșeală a departamentului web.

Pe site-ul clinicii private Euromedical, ce oferă tratamente dentare şi de estetică facială, apăreau doi medici recomandați ca fiind specialiști renumiți în Europa.

Numele lor: Piero Fullone , din Italia şi Iris Moscovici, din Israel.

O primă verificare au făcut jurnaliștii TVR care au descoperit că aceștia nu apar în Registrul naţional al medicilor care au drept de liberă practică în România.

Mai mult, nu se regăsesc pe lista celor cu drept temporar de practică în ultimii 4 ani.

În schimb, Piero Fullone și Iris Moscovici figurau și între ofertele mai vechi prezentate pe internet de o altă clinică privată.

După ce informațiile au ajuns în presă, reprezentanții clinicii Euromedical au transmis doar că respectivii doctori ar fi dentiști cu acte în regulă în țările lor și că nu au fost niciodată angajați ai clinicii, deși s-au purtat discuții pentru o angajare.

Pentru faptul că ei sunt prezentați pe site, reprezentanții Euromedical au spus doar că a fost o greșeală.

Deocamdată, la telefoanele clinicii nu răspunde nimeni.

Italianul Matteo Politi, cel care pretindea că ar fi chirurg și care a fost reținut în timp ce încerca să fugă din țară cu trenul spre Budapesta, a colaborat şi cu Euromedical.