Altarul Colectiv a fost vandalizat

Pe pagina de Facebook a Asociației Colectiv GTG 310 a apărut un mesaj însoțit de o fotografie, prin care se atrage atenția că altarul de lângă Fabrica Pionierul a fost devastat.

Altarul este dedicat celor 64 de oameni care și-au pierdut viața în incendiul din Colectiv, din luna octombrie 2015.

Iată textul mesajului: Timpul trece , iar unele persoane au uitat de mult , ba chiar sunt deranjate de micul nostru colt de neuitare . Exista indivizi deranjati de faptul ca in centrul Bucurestiului , la doi pasi de cladirea fostei fabrici Pionierul exista un altar . Un altar care pana acum 3 zile era plin de fotografii ale copiilor morti in incinta fostei fabrici Pionierul si unde trecatorii aprindeau o lumanare sau puneau o floare. Acum locul arata asa . Cineva a furat totul, cineva este deranjat de un altar , de un loc al durerii noastre . Acum o luna a fost luat banner ul , acum s au furat pozele. Incet , incet totul dispare.

Președintele Asociației Colectiv, Eugen Iancu, a declarat, la Europa FM, că nu poate înțelege de ce cineva ar putea face un astfel de gest.

Eu am fost, culmea, miercuri. Și miercuri erau acolo fotografii, erau lumânări – deci au dispărut joi sau vineri.  Vrem să aflăm cine, să știm cine este incomodat de colțul ăla. Cred că doar niște animale puteau face acest gest, lipsit de omenie, lipsit de orice”, a spus Eugen Iancu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Și Primăria Sectorului 4 cercetează această situație, spune consilierul edilului Sectorului 4, Cristian Zărescu.

Dacă mă întrebați cine ar fi trebuit să asigure paza, răspunsul este nimeni – pentru că este domeniu public, este situat pe o stradă, deci nu este un loc păzit în mod special, cum este, de exemplu, o școală sau un parc. Cei de la întreprindere aveau ca obiectiv să păzească întreprinderea, nu locul din față. Poliția Locală – avem, noaptea, patrule care trec prin zonă, dar n-am observat nimic”, a spus consilierul primarului Sectorului 4.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Altarul amenajat în fața Fabricii Pionierul este dedicat celor care și-au pierdut viața în incendiul din Colectiv.

În seara zilei de 30 octombrie 2015, un incendiu devastator a izbucnit în clubul Colectiv, în urma căruia 64 de oameni și-au pierdut viața, iar alți aproximativ 150 de răniți au ajuns la spital.

Iată cum arăta locul înainte de devastare:

Foto: Facebook

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS