Confidenţialitate

Alpinistul dispărut în Munții Făgăraș a fost găsit mort

Operațiunea de căutare a alpinistului dispărut în Munții Făgăraș a avut un final tragic. Salvamontiștii l-au găsit mort pe bărbatul de 45 de ani, în apropiere de Vârful Negoiu. Acesta este celebrul alpinist Zsolt Torok care în 2016 a fost primul om din lume care a urcat pe Vârful Big Five din Himalaya.

Alpinistul Zsolt Torok, în vârstă de 45 de ani, a câștigat admirația lumii întregi după expediția din Himalaya dar și după ce ce a escaladat cele mai periculoase piscuri din Alpi. Săptămâna trecută, bărbatul a distruit pe o rețea de socializare o fotografie din Patagonia, în care zâmbește fericit din vârf de munte.

Vestea că și-a pierdut viață în apropiere de Vârful Negoiu i-a șocat pe toți cei care l-au cunoscut și care știu că nu pleca niciodată pe munte fără să fie pregătit. În plus avea o condiție fizică foarte bună.

După ce soția acestuia a sunat azi dimineață la 112 și a anunțat că Zsolt Torok nu s-a întors de pe munte, alpinistul a fost căutat de echipe ale Salvamont Sibiu şi Argeş, de jandarmi sibieni şi argeşeni, dar şi de un elicopter al MAI. Din păcate nu s-a mai putut face nimic pentru el.