Alpinistul Alex Găvan face un apel umanitar pentru nepalezi

Surprins de cutremurul din 25 aprilie pe masivul Everest, alpinistul român Alex Găvan a început o campanie de strângere de fonduri pentru milioanele de sinistrați din Nepal.

Peste 8.000 de oameni au murit în urma seismului și a replicilor care au urmat și care au ras de pe fața pâmântului localități întregi.

Sportivul român spune că oamenii din această țară, printre care se află și 2 milioane de copii, au nevoie urgent de asistență.

,,Am simțit că vreau să-i ajut pe oamenii din Nepal, când coboram de pe Everest, după ce am supraviețuit avalanșei din 25 aprilie și am contribuit la acțiunile de salvare și de asistență medicală din Tabăra de Bază. Experiența de pe Everest a fost de viață și de moarte, dar pentru oamenii din Nepal fiecare zi presupune, în acest moment, o experiență de viață și de moarte. Vrem ca prin această campanie să finanțăm operațiuni de reconstrucție a unor comunități din Nepal și să îi ajutăm să se dezvolte. Este un proiect care deschide o perspectivă spre viitor, printre dărâmăturile și suferința din Nepal, și îi ajută pe oamenii de acolo să-și refacă viața și să-și regăsească bucuria de a trăi. Pornind de la acest principiu, am ales nu doar sloganul campaniei – „Repornim Vieți, Reclădim Bucuria” –, ci și partenerul care face implementarea în Nepal – organizația Kharuna-Shechen, fondată de reputatul autor Matthieu Ricard, care lucrează din anul 2000 pentru a sprijini dezvoltarea comunităților locale din Nepal și are experiență pe intervenție post-dezastru. Vreau să-i mulțum

esc public pentru încredere lui Matthieu Ricard, la fel cum mulțumesc și tuturor celor care au făcut posibilă crearea acestei campanii într-un timp atât de scurt, fără niciun fel de cost pentru proiect”, a declarat Alex Găvan la lansarea campaniei.

În clipul de mai jos, alpinistul român explică în ce fel puteți dona sume mici, 2 euro de exemplu, dând un sms la numărul 8826 sau sume mai mari.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În conferința de presă organizată astăzi la București, Alex Găvan a explicat și cum anume se vor cheltui banii strânși.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alpinistul român a povestit că zone întregi din Nepal s-au prăbușit fără ca locuitorii să se mai poată salva.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

 

facebook - call tp action sms

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS