Alina Rotaru a cucerit medalia de aur la săritura în lungime

Alina Rotaru a cucerit medalia de aur în proba de săritură în lungime, la Universiada de vară de la Taipei (Taiwan), cu 6,65 metri.

Este a treia medalie de aur pentru sportivii români, după  aur la sol pentru gimnasta Larisa Iordache  și tot pentru Larisa Iordache aur la individual compus. În același timp este  a doua medalie a lotului de atletism, după bronzul de la aruncarea greutății obținut de Andrei Gag. Delegația României mai are până acum 4 medalii la gimnastică.

Atleta Alina Rotaru a câștigat proba de săritură în lungime, cu un salt de 6 metri și 65 de centimetri, depășind astfel două adversare din Cipru și Germania.

Cei 91 de români, care concurează la 11 probe, se luptă cu mai mult de 7.600 de sportivi, participanți la 21 de discipline. La Universiada din Taiwan, tricolorii vor să depășească performanța din 2015, când s-au întors cu 7 medalii din Coreea de Sud.

Universiada de Vară are loc anul acesta la Taipei

Cea de-a 29-a ediţie a Universiadei de Vară a debutat sâmbătă, la Taipei (în Taiwan), competiția fiind programată până pe 30 august.

Delegaţia României include 91 de sportivi, care vor concura în 11 discipline: la atletism, haltere, tenis de masă, volei masculin, înot, sărituri în apă, baschet masculin, polo masculin, gimnastică artistică, scrimă şi judo..

Portdrapelul tricolorilor este gimnasta Larisa Iordache.

La ediţia din 2015, de la Gwangju (în Coreea de Sud), România a obţinut 7 medalii (una de aur, trei de argint, trei de bronz), ocupând locul 29 în clasamentul pe naţiuni.

Participarea la Universiadă este permisă sportivilor studenţi, care nu depăşesc vârsta de 28 de ani, cu excepţia baschetului, unde pot concura sportivi în vârstă de maximum 25 de ani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS