Alina Bica ar fi plecat în Costa Rica, spune avocatul acesteia

La termenul de astăzi de la Curtea Supremă al unuia dintre dosarele privind despăgubirile acordare de Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), avocatul Alinei Bica a declarat că această este plecată din țară de trei săptămâni, scrie Hotnews.

Fostul șef al DIICOT, Alina Bica, se află de trei săptămâni în Costa Rica, a afirmat Doru Trăilă, unul dintre avocați, care a vrut să motiveze absența fostului procuror de la termenul de astăzi din dosarul privind o despăgubire acordată de ANRP către Gheorghe Stelian.

Avocatul nu a dorit să confirme vacanța: „Această informație este una privată, ține de viață clientului, nu pot să va dau informații legate de această întrebare”, a fost primul răspuns primit al avocatului. Când i-am transmis că această informație a fost făcută publică într-o sala de judecată la ICCJ, Duru Trăilă a mai adăugat: „Nu pot comenta, dumneavoastră puteți lansa această informațiile în mediile publice”.

Conform unor surse de la ICCJ, avocatul ar fi prezentat instanței documente în limba spaniolă prin care această se află în Costa Rica și nu poate fi transporată în România, însă pentru că nu erau traduse în limba română, instanța nu le-a luat în considerare.

Mai mult, Doru Trăilă ar fi sugerat că Alina Bica a plecat în Costa Rica pentru a profesa că avocat, asta pentru că în România nu mai are acest drept.

Potrivit surselor citate, judecătorii au ridicat anul trecut controlul judiciar asupra Alinei Bica, așa încât această putea pleca din țară.

Fostul procuror șef al DIICOT nu s-a mai prezentat la termenele proceselor sale din dată de 4 decembrie, moment în care au fost amânate ședințele de judecată din cauza absenței sale.

În decembrie 2014, Alina Bica, fosta șefa a DIICOT, a fost trimisă în judecată în dosarul despăgubirii frauduloase a omului de afaceri Gheorghe Stelian de către Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP).

În acest dosar a fost arestat și omul de afaceri Dorin Cocoș, suspectat că a solicitat 10 milioane de euro de la Gheorghe Stelian pentru a interveni pe lângă comisia de la ANRP.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS