Confidenţialitate

Alin Stoica, propunerea PLUS București pentru funcția de prefect al Capitalei

Traian Berbeceanu urmează să fie înlocuit din funcția de prefect al Capitalei, după ce PLUS, partidul condus de Dacian Cioloș, a decis nominalizarea unei alte persoane pentru această poziție.

Mai exact, este vorba despre Alin Stoica, președintele filialei Sector 6 a partidului, pentru funcția de prefect al Capitalei în locul lui Traian Berbeceanu.

Alin Stoica este avocat și a candidat la alegerile parlamentare din decembrie, dar de pe o poziție neeligibilă.

La începutul lunii trecute, președintele PLUS, Dacian Cioloș, a lăsat să se înțeleagă, într-o postare pe Facebook, că Traian Berbeceanu, actualul prefect numit de PNL, ar putea fi păstrat în funcție.

Surse din cadrul USR PLUS au declarat atunci că postarea lui Cioloș a provocat iritare printre membrii de partid, deoarece poziția de prefect al Bucureștiului a fost prima pentru care a optat alianța USR PLUS, ceea ce arată că este una extrem de prețioasă, iar păstrarea în funcție a lui Berbeceanu ar semnala că, practic, Capitala rămâne în continuare la PNL.

USR și PLUS au decis să își împartă cei 14 prefecți care revin alianței potrivit unui raport de 2 la 1, aceeași regulă fiind păstrată și în privința subprefecților.

Astfel, USR va numi nouă din cei 14 prefecți care revin alianței, în vreme ce PLUS va numi restul de 5.

De asemenea, 20 dintre subprefecți vor reveni USR, iar ceilalți opt vor fi numiți de PLUS.

Foto: Alin Stoica Facebook