Confidenţialitate

Alin Șimota, fostul patron al echipei de fotbal Jiul Petroșani, a fost localizat în Emiratele Arabe Unite și urmează să fie extrădat

Omul de afaceri Alin Șimota, fostul patron al echipei de fotbal Jiul Petroșani, a fost localizat și arestat în Emiratele Arabe Unite.

Condamnat deja pentru conflict de interese și cercetat penal într-un alt dosar instrumentat de DIICOT, el a fost reținut luna trecută, însă a fost ulterior pus în libertate.

În prezent, a fost începută procedura de extrădare, a spus șeful Poliției Române, pentru News.ro.

Omul de afaceri e dat în urmărire de la începutul anului pentru executarea unui rest dintr-o pedeapsă primită pentru conflict de interese.

Poliția Română l-a localizat pe acesta în Emiratele Arabe Unite, a declarat pentru news.ro șeful instituției, Bogdan Despescu.

Inițial, Alin Şimota a fost arestat , dar ulterior a fost pus în libertate şi se află sub supravegherea autorităților din Emiratele Arabe Unite.

De menționat că, de când a fost dat în urmărire, Alin Șimota nu s-a ascuns deloc. Mai mult, a fost extrem de activ pe Facebook, unde a postat fotografii în decoruri exotice.

Fostul patron al Jiului Petroșani a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru conflict de interese: în perioada în care a fost consilier județean în Hunedoara, una dintre firmele sale a câștigat un contract pentru lucrări cu Spitalul Judeţean din Deva.

În perioada în care s-a aflat în arest preventiv, Şimota a reuşit să fugă după ce a convins 2 polițiști să-l ducă până acasă.

Alin Şimota mai e cercetat şi într-un alt dosar în care e acuzat că a condus o grupare de criminalitate organizată.