Alimentele recomandate în luna ianuarie pentru un stil de viaţă sănătos

Începând anul mâncând echilibrat și continuând acest obicei, organismul nostru va avea o sănătate excelentă.

Unul dintre principalele obiective în 2013 este să ne menținem sănătoși. Astfel, nu putem începe anul decât cu o listă de alimente recomandate de către specialiști care să ne asigure o alimentație echilibrată în luna ianuarie.

Da! Putem mânca sănătos chiar și în mijlocul iernii. Și pentru că vremea rece a pus stăpânire pe termometre, vitamina C este aliatul nostru principal. Sistemul imunitar are nevoie de întăriri împotriva răcelii, sinuzitei, tusei și altor afecțiuni de sezon.

Ne putem da seama ușor că fructele și legumele sunt în prima linie de atac, fiind sărace în calorii și grăsimi, dar bogate în vitamina C.

Cap de listă sunt clementinele, citricele care conțin din abundență fibre, potasiu și 60% din doza zilnică recomandată de vitamina C. Prezența fibrelor ușurează digestia meselor grele. Mâncați clementine cu o oră înainte de masă sau la 2 ore dupa aceasta.

Varza de Bruxelles este o sursă bună de vitamina C și vitamina A, fibre și fier. Combate inflamația și oferă protecție împotriva apariției unor boli grave.

Nivelul crescut de colesterol poate fi ținut în frâu consumând grapefruit. Contribuie la scăderea în greutate și hidratează organismul. Aternție însă…, grapefruitul poate interacționa cu anumite medicamente.

Ce sursă mai bună de vitamina A putem găsi în acest sezon decât morcovul? Sucul proaspăt de morcovi îmbunătățește structura pielii, are acțiuni antiinflamatoare și contribuie la detoxifierea ficatului.

Ați uitat cumva de păstârnac? Să nu faceți asta, deoarece este bogat în vitamine, săruri minerale și fibre. Are și proprietăți diuretice.