Confidenţialitate

Ministrul Rafila, despre actualul val al pandemiei: Vom intra pe un trend descendent săptămâna viitoare | AUDIO

107 decese de ieri și până azi în rândul bolnavilor de COVID. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că îl preocupă numărul mare al celor care își pierd viața din cauza infecției cu coronavirus, dar e convins că, de săptămâna viitoare, vom intra pe un trend descendent al numărului de îmbolnăviri.

„Decesele sunt preocupante pentru noi, văzând cifrele și discutând și cu alți colegi din zona de sănătate publică, cred că ne apropiem de o stabilizare a creșterii încât săptămâna viitoare să putem să începem trendul descendent al acestei pandemii”, a explicat Alexandru Rafila.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Sănătății este convins că noile pastile care tocmai au sosit în țară – Molnupiravir – vor ajuta la reducerea numărului de decese

„A sosit în țară acea tranșă de 50.000 de cutii de Molnupiravir, care în cursul zilei de azi și mâine vor fi distribuite spitalelor și centrelor e evaluare încât sperăm ca impactul în perioada următoare să fie favorabil și să reducem cazurile care sunt complicate și decesele”, a adăugat ministrul Sănătății.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Coronavirus în România: 35.802 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și 120 de decese, raportate în 24 de ore

Autor: Florentina Mihăiță