Confidenţialitate

Alexandru Rafila va candida din partea PSD pentru Camera Deputaţilor | AUDIO

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, va candida la alegerile parlamentare, din partea PSD, pentru Camera Deputaţilor.

El a explicat, într-o declaraţie de presă, de ce s-a înscris în PSD:

„Nu-l cunosc de mult pe domnul Ciolacu și a fost o întâlnire sinceră, fără condiții. Dânsul a înțeles un lucru pe care i l-am spus, eu mai întâi sunt medic și voi respecta întotdeauna lucrurile care țin de conștiința mea profesională și în al doilea rând voi fi membru al Partidului Social Democrat. De ce Partidul Social Democrat? Pentru că nu am primit o altă propunere în acest sens.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Întrebat dacă este oportună organizarea alegerilor parlamentare în decembrie,  Profesorul Rafila a răspuns că totul depinde de evoluția cazurilor de coronavirus.

„Eu nu știu care va fi situația pe 6 decembrie, din punctul meu de vedere vor fi hotărâtoare următoarele două săptămâni. Dacă acest trend ascendent va continua să fie rapid crescător iar numărul de cazuri, de pacienți internați la terapie intensivă și mortalitatea va fi importantă, atunci sigur cred că trebuie să fie o gândire a întregii clase politice legată de momentul oportun pentru realizarea alegerilor.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.