Confidenţialitate

Deputatul Rafila: Ministerul Sănătății funcționa în afara Guvernului României, gestul premierului vine târziu | AUDIO

Revocarea lui Vlad Voiculescu vine mult prea târziu, apreciază liderii PSD. Ministerul Sănătății funcționa în afara Guvernului”, este reacția deputatului PSD Alexandru Rafila:

„Rolul lui, ca și ministru al Sănătății, era să răspundă nevoilor populației din România în gestionarea acestei pandemii, s-a dovedit total incapabil să o facă. Practic, am ajuns în situația în care Ministerul Sănătății funcționa în afara Guvernului României. (…) Eu consider că este un gest de responsabilitate al primului ministru, vine târziu, este adevărat.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Interimatul la Sănătate ar urma să fie asigurat de vicepremierul Dan Barna – spuneau surse guvernamentale.

De asemenea, sursele citate spun că deputatul USR Adrian Wiener este una dintre opțiunile Alianței USR PLUS pentru postul de ministru al Sănătății.

Deputatul PSD Alexandru Rafila a comentat posibilitatea ca Adrian Wiener să fie instalat la Sănătate:

„Eu nu cred că USR Plus va ieși de la guvernare, au interese foarte mari în zona economică. (…) Portofoliul de la Sănătăte trebuie preluat de un om cu experiență în administrație. Domnul doctor Wiener, din câte îl cunosc eu, a fost director de spital, cunoaște modul în care funcționează un spital. Cred că trebuie să acordăm prezumția de competență și prezumția de bună credință.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Anterior, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a scris pe Facebook faptul că „Iohannis, Cîţu şi întreaga coaliţie l-au protejat pe Voiculescu timp de 4 luni” şi îl descrie drept „un ministru catastrofă”.