Confidenţialitate

Alexandru Rafila, mesaj pentru sindicatele din Sănătate care au intrat în grevă de avertisment: Încercăm să găsim soluții, să nu se pună problema unei greve generale | AUDIO

În ziua în care sindicatele din Sănătate au intrat în grevă de avertisment, ministrul Sănătății le transmite că încearcă să găsească solulții la revendicările acestora.

Angajații din Sănătate se plâng că nu se aplică actuala lege a salarizării și veniturile lunare pe care le încasează sunt mai mici.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Încercăm să găsim soluții încât să nu se pună problema unei greve generale în sectorul sanitar și acest protest al lor să fie un semnal pentru toată lumea. Semnarea contractului colectiv de muncă, memorandumul legat de ocuparea posturilor libere, voucherele de vacanță care să fie plătite dintr-un fond separat care să nu mai greveze bugetul spitalelor să se producă inegalități – toate lucrurile acestea sunt rezolvate. Încercăm să găsim soluții și pentru celelalte”, a spus ministrul Sănătății – Alexandru Rafila.

Mâine, în fața Guvernului, va avea loc un miting al angajaților din sănătate, iar pe 1 iulie, aceștia ar putea intra în grevă generală.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Scandal în Camera Deputaților: Aleșii s-au luat la ceartă pe tema cheltuielilor inutile făcute de demnitari | AUDIO