Confidenţialitate

Scandal în Camera Deputaților: Aleșii s-au luat la ceartă pe tema cheltuielilor inutile făcute de demnitari | AUDIO

Întrecere la Camera Deputaților cu tema „cine mărește mai mult salariile bugetarilor”. Cu sindicaliștii din poliție care protestează la Parlament, aleșii s-au luat la ceartă pe tema cheltuielilor inutile făcute de demnitari.

USR a revenit cu propunerea ca taxele pe muncă să fie reduse și salariile tuturor bugetarilor să fie majorate cu 1000 de lei brut.

Cristina Prună: „De săptămâni bune avem profesorii în stradă și protestează. Cei de la CFR, asistenții medicali amenință cu greva”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Revin cu această propunere pe care v-am făcut-o de nenumărate ori, anume: ca Comisia de Buget-Finanțe și Comisia de Muncă să lucreze în paralel cu Plenul de azi și să dezbată acel proiect de reducere a taxelor pe muncă și creșterea cu 1000 de lei a salariilor tuturor românilor. Uitați-vă că de săptămâni bune de zile avem profesorii în stradă și protestează. Cei de la CFR, asistenții medicali amenință cu greva”, a spus Cristina Prună – deputat USR.

Cristina Prună: „Vă rog să nu mai veniți cu această gogoașă că nu sunt bani pentru că vă dau și sursele bugetare”

Încă o dată, această propunere a fost respinsă. Așa s-a ajuns la o întrecere în promisiuni populiste.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Sunt sute de mii de români, peste un milion de români care au sărăcit din cauza inflației. Tot din cauza cheltuielilor pe care dumneavoastră le-ați făcut pentru nomenclatura de partid, pentru speciali. Știți dumneavoastră foarte bine și vă rog să nu mai veniți cu această gogoașă că nu sunt bani pentru că vă dau și sursele bugetare: avem 11 miliarde de lei numai în scheme de ajutor de stat, avem acele pensii speciale pe care le țineți efectiv”, a mai spus Cristina Prună.

A fost o cale deschisă și pentru alți parlamentari care au promis noi „planuri de țară” și care pretind că au soluția pentru a elimina risipa.

Deputatul neafiliat Andi-Gabriel Grosaru: „Proiectul meu de țară se cheamă Restart România”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Pe Procedură, în primul rând aveam o datorie de la ședința de ieri: dumneavoastră ați afirmat în Plenul Camerei Deputaților că încerc să vă păcălesc. Nu, domnule președinte. Cred că ați uitat că sunt parlamentar. Proiectul meu de țară se cheamă Restart România și este în cinci puncte:

1. Stoparea risipei și renegocierea resurselor;

2. Combaterea criminalității de orice fel;

3. Promovarea valorilor și tinerilor cu potențial;

4. Conturarea unui profil de țară credibil;

Acesta este proiectul meu, domnule președinte, și vă îndemn să-l susțineți”, a spus Andi-Gabriel Grosaru.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Marcel Ciolacu: Creșterea salariilor din Educație va fi aplicată pornind de la creșterea salariului debutantului la salariul mediu brut pe economie