Confidenţialitate

Alexandru “Colo” Bălan, plasat sub control judiciar

Alexandru “Colo” Bălan a fost repus în libertate și plasat sub control judiciar, ceea ce înseamnă că, timp de 60 de zile, vloggerul nu mai are voie să publice materiale online pe canalele sale de social media, adică Youtube, Facebook, Instagram și Tik-Tok.

Reținut aseară pentru 24 de ore, Alexandru “Colo” Bălan a fost prezentat judecătorilor, miercuri, cu propunere de arestare preventivă. El a fost eliberat, dar pus sub control judiciar.

„Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul este obligat să respecte interdicţia prev. de art. 215 alin. 2 litera e) C.proc. pen. – să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta – postarea în spațiul online (de ex. YouTube, Instagram, Facebook, Tik Tok) de videoclipuri de tip live streaming, vlog”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Anchetatorii au stabilit în rechizitoriu că „în luna august 2019, inculpatul a realizat un videoclip de tip vlog/live streaming în care își instiga urmăritorii și abonații să realizeze infracțiuni de viol cu precădere asupra persoanelor de sex femeiesc minore, considerând că aceste fapte sunt justificate având în vedere aspectul fizic al acestora şi vestimentaţia sumară, videoclip ce a fost înregistrat şi postat pe platforma online YouTube, videoclipul fiind vizualizat de aproximativ 77.000 de persoane”.