Confidenţialitate

Alex & The Fat Penguins lansează videoclipul piesei “Rai de Farisei” | VIDEO

Alex & The Fat Penguins lansează videoclipul piesei “Rai de Farisei”, piesă este extrasă de pe primul album al trupei, “Cardiosonic”.

“Rai de Farisei este o piesă despre căutarea propriului drum, o căutare a sinelui, o rupere de stereotip, o victorie împotriva fricii, o acceptare a defectelor interioare și metamorfozarea acestora în calități. Probabil cea mai bună piesă pe care am scris-o până acum, m-a atins de îndată ce mi-au venit liniile de voce, de atunci am știut despre ce va fi mesajul.

E genul de melodie care vine singură, nu e nevoie să o cauți, te găsește chiar atunci când speranța începe să se ascundă. Rai de Farisei e despre puterea de fi TU însuți, un «tu» asumat și conștient, un «tu» de care să nu-ți fie frică atunci când te privești în oglindă”, a declarat Alex Coțofon, liderul formației.

“Albumul Cardiosonic este un montagne russe al corpului emoțional, de la frica de necunoscut, până la strângerea de dinți din timpul căderii și zâmbetul momentului în care știm că totul va fi bine. Unele piese au o încărcătură dramatică (Ursul, Vinul, Quantum Physics), altele sunt un portal spre meditație și relaxare (Somebody, Ploi), iar câteva dintre ele, o mână întinsă spre bucurie (Pararam)”, descriu membrii trupei primul lor album.

Alex & The Fat Penguins este o trupă de rock alternativ fondată în 2016. Muzica lor vorbește despre micile și marile revoluții care se petrec în stradă sau în inimile noastre. Inspirația lui Alex își are izvorul într-o gamă largă de emoții și gânduri: poate fi o experiență intimă precum pierderea unei persoane dragi, un fragment de istorie personală cum ar fi pierderile suferite de familia sa în timpul ocupației sovietice, perspectiva pozitivă a renașterii spirituale sau problemele sociale contemporane care ne afectează pe toți (nedreptatea, corupția, războiul sau pericolul distrugerii mediului înconjurător).

În 2017, în timpul protestelor pentru legile justiției, Alex & The Fat Penguins au cântat live, în fața clădirii Guvernului României, piesa Just A Fool, imnul anticorupție care s-a bucurat de numeroase aprecieri din partea publicului.