Confidenţialitate

Alex Bodi a fost reţinut de către procurorii DIICOT, în urma perchezițiilor de miercuri | AUDIO

Alex Bodi, fostul soţ al Biancăi Drăgușanu,  a fost reţinut de către procurorii DIICOT Craiova. În același dosar, mai mulţi interlopi sunt acuzaţi că, prin metoda “loverboy”, au recrutat tinere pentru prostituţie.

DIICOT a facut miercuri 386 de percheziții în țară pentru destructurarea unor grupări infracţionale de criminalitate organizată. 23 de perchezitii au vizat faptele din acest dosar.

Potrivit DIICOT, gruparea a fost condusă din penitenciar, iar victimele erau duse în Germania, Spania Marea Britanie sau Italia, unde erau ţinute în imobile închiriate și transportate zilnic la locurile unde erau obligate să practice prostituţia.

Fetele erau permanent controlate şi supravegheate, iar sumele de bani erau luate în totalitate de membrii grupării. Anchetatorii spun ca tinerele care refuzau să se prostitueze erau sechestrate şi supuse unor violenţe extreme  pentru a fi determinate să nu mai opună rezistenţă.

Mai mult,  unele tinere ar fi fost vândute altor traficanţi, persoanele care le-au preluat primind şi informaţii în legătură cu victimele, comportamentul acestora pe perioada cât au fost exploatate, informaţii despre familii, pentru a fi şantajate, exploatate şi controlate mai uşor.

O mare parte din sumele de bani obţinute din practicarea prostituţiei au fost investite de liderul grupării în diverse imobile din ţară şi străinătate.

Interlopul care conducea afacerea obişnuia să perceapă victimelor si taxe de protecţie, “locotenenţii săi” recurgând, deseori, la şantaj pentru colectarea acestora. Conform unor surse judiciare, Alex Bodi a fost reținut pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi şantaj.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Adriana Sârbu