Confidenţialitate

Alertă sanitară în Galați, 19 copii au ajuns la spital cu suspiciune de toxiinfecție alimentară

Copiii au ajuns la Spitalul de Pediatrie din Galați cu dureri de cap și de burtă, stări de vomă și amețeli. Au fost aduși de la Pechea fie cu ambulanțele, fie cu mașinile părinților și stabilizați în unitatea de primiri urgențe a spitalului. 17 dintre cei 19 copii au rămas internați și se află în stare stabilă, dar vor fi tratați și monitorizați sub supraveghere medicală.

Au fost prelevate probe care vor fi analizate în laborator, pentru a se stabili diagnosticul exact, suspiciunea fiind de toxiinfecție alimentară. Între timp, Direcția de Sănătate Publică și cea Sanitar-Veterinară din județul Galați caută sursa îmbolnăvirii. Au fost prelevate probe din laptele pe care copiii l-au băut la școala.

Tot lotul de lapte ajuns la Pechea în programul “Cornul si laptele” a fost retras din consum. Acesta provine de la o fabrică din județul Brașov care a câștigat licitația pentru Galați, în cadrul programului guvernamental. Se investighează atât modul în care a fost produs laptele, suspectat ca i-a îmbolnăvit pe copiii de la Pechea, cât și modul în care acesta a fost îmbuteliat, transportat și depozitat.