Confidenţialitate

Alertă sanitar-veterinară! Bacteria E.Coli a fost descoperită în carne, mici şi lapte din mai multe restaurante şi magazine

Bacteria E.Coli a fost descoperită în carnea de oaie, vită, pasta de mici şi lapte din mai multe restaurante, magazine şi abatoare din ţară, anunţă oficialii ANSVSA.

Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare au analizat 171 de probe din produsele alimentare scoase la vânzare în magazine, restaurante, ferme, carmangerii, supermarketuri, dozatoare de lapte şi abatoare din toată ţara. Controalele au avut loc în perioada 8 august – 2 septembrie. Din cele 171 de probe,  a fost depistată prezenţa bacteriei E.Coli verotoxigenă la 14 probe prelevate din carcase de oaie şi vită, carne tocată de vită, cârnaţi, telemea de oaie sau lapte vândute în judeţele Vâlcea, Tulcea, Suceava, Sibiu, Caraş Severin, Bistriţa Năsăud, Olt şi Prahova.

Planul Naţional de Control pentru determinarea prevalenţei bacteriei Ecoli se desfăşoară până la sfârsitul anului şi presupune analizarea de probe prelevate de pe suprafaţa carcaselor de bovine şi ovine, din carnea proaspătă de bovine şi ovine, din carnea tocată şi carnea preparată şi din laptele crud şi produsele din lapte crud.