Alertă de călătorie în Thailanda, emisă de Ministerul Afacerilor Externe

După ce joi au fost ploi torențiale izolate cu intensificări ale vântului în Chumphon, Surat Thani, Nakhon Si Thammarart, Phatthalung, Songkhla, Pattani, Yala, Narathiwat, Krabi, Trang și Satun, azi furtuna tropicală Pabuk este așteptată să lovească violent sudul regatului, cu precipitații extinse, în special ploi torențiale și vânt puternic.

Furtuna tropicală Pabuk blochează, vineri, turiștii care nu au reușit să plece.

Vineri și sâmbătă sunt prognozate precipitații sub formă de ploi torențiale, însoțite de vânt puternic, în Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani, Nakhon Si Thammarart, Phatthalung, Songkhla, Pattani, Yala, Narathiwat, Ranong, Phangnga, Phuket, Krabi, Trang și Satun.

Urmare prognozelor cu intensificări de vânt, se vor produce valuri de până la 3-5 metri înălțime în Golful Thailandei și de 2-3 metri înălțime în Marea Andaman. Toate navele vor fi reținute la țărm până la data de 5 ianuarie 2019.

Ministerul Afacerilor Externe
atenționează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Thailandei că până pe 5 ianuarie 2019, furtuna tropicală „PABUK” va afecta sudul regatului și recomandă evitarea unei călătorii în zonă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS