Confidenţialitate

Alegerile Prezidențiale 2019: Au fost centralizate 93% din voturi

Până la această oră s-au numărat deja 9.358.053, echivalentul a 93% din totalul voturilor exprimate pentru alegerile prezidențiale 2019.

După centralizarea a 93% din voturi, KLAUS-WERNER IOHANNIS are 37,13%, VASILICA-VIORICA DĂNCILĂ 23,29%, ILIE-DAN BARNA 14,26% și MIRCEA DIACONU 9,11%.

Dacă la anunțarea primelor date exit-poll Dan Barna se arăta încrezător în șansele sale de a merge în Turul 2 împreună cu actualul președinte, Klaus Iohannis, în urmă cu puțin timp acesta a recunoscut că distanța dintre el și Viorica Dăncilă nu mai poate fi recuperată cu ajutorul voturilor din diaspora.

Presa internațională scrie că deja se conturează un al doilea tur cu opțiuni clare din partea votanților români.

„Sondajele efectuate la ieşirea de la urne în România arată că preşedintele în funcţie, Klaus Iohannis, probabil se va întâlni în turul al doilea cu liderul social-democrat Viorica Dancilă”, relatează Deutsche Welle.

Iohannis pe primul loc în primul tur al scrutinului prezidenţial din România”, titrează agenţia de presă Reuters.

„România: preşedintele în funcţie, proeuropeanul Iohannis, pe primul loc, cu un avans larg, în primul tur al scrutinului prezidenţial”, notează agenţia de presă Belga şi postul RTBF.

„Alegeri prezidenţiale în România: Klaus Iohannis se clasează în faţa Vioricăi Dăncilă”, conform sondajelor exit-poll”, titrează cotidianul italian La Repubblica.

„Preşedintele în funcţie, Klaus Iohannis, se va întâlni în turul doi al scrutinului prezidenţial cu fostul prim-ministru Viorica Dănicilă”, relatează ediţia în limba italiană a postului Euronews.

Klaus Iohannis are un avans clar”, titrează publicaţia germană Süddeutsche Zeitung.

Datele după centralizarea a 93% din voturi

Datele după centralizarea a 92% din voturi

Pe europafm.ro găsiți într-o formă grafică intuitivă, ușor de înțeles, datele oficiale furnizate de către AEP și Birourile Electorale cât și datele preluate prin aplicația Monitorizare Vot dezvoltată de Code4Romania, despre alegerile din România.