Alegerile locale

Anul acesta avem alegeri locale și, deși mai sunt doar câteva luni până la scrutinul din vară, partidele politice au probleme reale în a-și desemna candidații. O fi și vina DNA-ului, că așa ne-a decimat aleșii locali, încât săracele partide, nu mai știu cu ce să se prezinte în fața cetățenilor. Ce altceva decât baroni locali am dori noi să votăm?

Zilele trecute l-am văzut pe Cristian Bușoi de la PNL într-un populism stângaci ce a provocat multora greață, pozând cu lumânările de la Colectiv în spate și arătându-ne că dacă nu-l votăm pe el, vine cutremurul din ’77. I-a răspuns tatăl și mama populismului din politica românească, Traian Băsescu, într-un interviu televizat el declarând că îl bate pe Bușoi numai dacă își anunță candidatura, fără să mai facă vreo campanie, doar stând acasă.

Așa o fi, habar-n-am dacă bucureștenii l-ar vota iar pe Băsescu, dar parc-aș vrea o altfel de campanie electorală. Una fără vedete politice sau de altfel, o campanie pe proiecte locale, eventual chestii realiste, mai puțin zburătoare.

Azi, la România în Direct, vă propun să le dăm niscai idei de dezbatere politicienilor. Să le transmitem că vrem lucruri concrete la care să se angajeze și pe care să le dezbatem în următoarele luni.

V-am dat și vă repet exemplul Bucureștiului, pentru că pe acesta îl știu, trăiesc în acest oraș pe care am ajuns să îl urăsc din cauza traficului, a aglomerației, dar mai ales a coșmarului pe care îl reprezintă găsirea unui loc de parcare.

Aș vrea și chiar aș vota la București un primar care să rezolve cumva problema locurilor de parcare, mai ales a celor rezidențiale, în cartierele de blocuri, unde nu mai există spații verzi sau locuri de joacă pentru copii, ci claie peste grămadă de mașini, războaie între vecini, stres și un dezolant peisaj de parc auto.

Ce vă doriți schimbat sau îmbunătățit în orașul sau localitatea în care trăiţi? Care este proiectul pentru care ați vota un primar?